Prova på prickskytte

Prickskytte kan vara en rolig hobby att komma igång med. Men även om du inte kan se dig spendera så mycket tid med det är det åtminstone något du borde prova på en gång. Men det finns mer än ett redskap du kan använda.

Luftvapen

Luftvapen blir självfallet det som mest efterliknar att skjuta med riktiga pistoler eller gevär, om man tänker på formen i alla fall. De kommer i flera olika varianter och du kan hitta många bra exempel i en butik som Funstuff.se.

Pilbåge

Pilbåge kan vara ett roligt alternativ som prickskytte men kräver förstås lite annan teknik för att träffa rätt med. Pilbågar kommer i huvudsakligen två varianter: recurve och komposit. Recurvebågen är ett bra val för den som bara vill prova på då de går att hitta till betydligt lägre pris än kompositbågarna.

Blåsrör

Ett blåsrör är något många är skeptisk till innan de först testat att skjuta med ett. Men det går förvånansvärt lätt att lära sig hantera ett blåsrör och kan vara riktigt roligt när man fått kläm på hur man avfyrar pilen rätt.

Slangbella

Slangbellan är något man förknippar med barn och i ditt huvud kanske den bara består av ett tjockt gummiband fäst i en träbitsklyka. Men moderna slangbellor är ordentliga redskap som kan slunga iväg små projektiler med imponerande kraft och precision.